Як правильно вибрати культиватор за характеристиками

Як правильно вибрати культиватор за характеристиками

Вибір садового культиватора чи мотоблока без певної інформації може бути важкою справою.

Додатково про те, якого виробника вибрати, спираючись на його параметри та властивості.

Який виробник вибрати: особливості обробки ґрунту

Перед тим, як вибрати садівника для дачі, краще подивіться на ширину і глибину грунтообробної техніки.

Що більший розмір обробки, то швидше інструменти уточнюватимуть розташування. Зі збільшенням ширини захвату зростають розміри і вага приладу, його потужність. Вантажопідйомність прямо залежить від типу обладнання: аматорське — від 200 до 400 мм, напівпрофесійне — від 400 до 850 мм, спеціальне — 1 м. Щоб визначити, якого фермера вибрати, подивіться на залежність від площі обробки: до 20 соток – не менше 600 мм, від 20 до 60 соток – не менше 800 мм, від 60 до 100 соток — не менше 900 мм, більше 100 соток — 1 м. Вибираючи культиватор для городу, дивіться на співвідношення потужності і вантажопідйомності: на 1 к.с. з двотактним двигуном — 300 мм, з чотиритактним — 200 мм. Вибір фермера для дачі також повинен здійснюватися виходячи з виду бруду та глибини обробки.

Глибина обробки вибирається з урахуванням виду бруду. Чим товщі шар ґрунту, тим більше повинна бути глибина обробки.ви можете знайти більше тут культиватор gtm з Наших статей Який виробник вибрати, виходячи з глибини обробки? Будь-яка дрібниця легка — більшість моделей можуть очищати бруд на глибину 300 мм і лише деякі — на глибину приблизно 400 мм. Чим більше глибина обробки, тим більше потужність електродвигуна. Крім того, вибір культиватора для пропозиції залежить від діаметра фрез, оскільки це впливає на глибину обробки. Глибина обробки безпосередньо залежить від виду обладнання: аматорське — від 80 до 200 мм, напівпрофесійне — від 250 до 280 мм, експертне — від 300 до 400 мм.

Щоб знати, якого фермера вибрати, також зверніть увагу на продуктивність пристроїв, яка вимірюється в га/год (гектар на годину). Ефективність залежить від потужності двигуна, розміру та глибини обробки та сорту ґрунту.

Правильний вибір фермера для саду неможливий без опції різноманітності фрез, що визначає ширину обробки за прохід. Як правило, маленькі пристрої мають від 1 до 4 фрез (частіше 2 пари), величезні — від 6 до 8 фрез (3-4 комплекти).

Щоб знати, який гровер вибрати, зверніть увагу на частоту обертання фрез, яка має бути від 100 до 200 об/хв.

Вибір виробника для пропозиції: тип двигуна

Вибираючи культиватор для городу, обов’язково враховуйте тип двигуна знарядь, який може бути від мережі, акумуляторний, газовий або дизельний:

  • електрична мережа – обладнання недороге, екологічно чисте, легке, малошумне, маневрене, просте у використанні, але малопотужне та залежить від мережі;
  • електрична батарея – має ті ж переваги, що й попередній тип, крім того, вона відрізняється свободою (може працювати без підзарядки близько 40 хвилин), однак ця стратегія дорожча за попередню та використовується для вдосконалення лише м’які забруднення;
  • газ – дійсно ефективний, високоефективний, але надзвичайно важкий, потребує обслуговування та виробляє шкідливі викиди, витрати звичайні;
  • дизель — відрізняється від попереднього економічною ситуацією, міцністю, високим крутним моментом, отже, він використовується для складної роботи, має ті самі мінуси, що й попередній.

Який гровер вибрати: 2- або 4-тактний двигун

Щоб знати, який виробник вибрати, потрібно мати на увазі, що двигун внутрішнього згоряння може бути двотактним або чотиритактним:

  • 2-тактний – висока потужність за досить невелику вартість, але створює багато шуму та потребує заправки сумішшю палива й масла в певному відсотковому співвідношенні без відхилень, які можуть призвести до швидкого зносу двигуна;
  • li>

  • 4-тактний – більш економічний і менш гучний, заправляється газом і маслом незалежно, але коштує набагато більше і вимагає постійного контролю кількості масла в картері.

Вибір виробника для пропозиції неможливий без розуміння обсягу’’ і різноманітність циндричних труб двигуна. Чим більший об’єм і кількість циліндрів, тим більша потужність електродвигуна.