Vi kan dejta i soffan och placerad med vilka vi vill

Vi kan dejta i soffan och placerad med vilka vi vill

Katarina Muhr ser tillbaka kungen en epok enar det varenda fett att besta singel, och hon paminner om de stora fordelarna med ett leva utan partner.

Pro nagra dagar sedan fick jag ett bud fran en nybliven ledig som skrev att han var skraj for det morker jag beskriver i dejtingvarlden (oops). Han traffade sin sambo langt innan dejtingappar fanns och nu, nar hon har lamnat honom, bavar han infor livet som singel. Sjalv antagande otvivelaktigt att ordet ”mardrom” anvandes.

Den arme snubben ar ej solo ifall att uppfatta ett obehag infor tanken gallande att dejta. Istallet forut att skrida ut med vannerna, skala forut att slippa ett kasst kondition och dromma om spannande moten med potentiella karlekar, formar vi i dag stodgrupper dar vi haller varandras hander under en enhetlig angestattack. Jag har sett flera amourfactory killar gallande dejtingappar som uppgivet skriver: ”plocka undertecknad harifran”.

Att vara singel inneha kanske aldrig varit nagot att skravla om kungen Linkedin, men den har kollektiva angesten infor singelskapet kanns ny. Sjalv vill minnas att det varenda en aning kaxigt att besta ledig forut. Att det fanns nagot bossigt ovanfor att anfora: ”Jag tanker dejta och leva livet, fuck forhallanden”. Har alla skrackhistorier om Tinder-svindlare och ovalkomna dick pics gjort det sa vedervardigt att besta ledig att blott ordet ger folk titulera karar och en klump i magen?

I tv-serien ”Sex and the city” – originalserien, ej den kackiga rebooten – som jag sag om forut kanske tja, attonde gangen haromveckan, portratteras singellivet som atravart. Samantha, Carrie, Miranda och Charlotte inneha bra arbetsplats, ligger med vilka de vill nar de vill och dricker cocktails en tisdag enkom for att de kan. De inneha ingen bavan. De har lajbans! Och den hade premiar pro 25 ar darefter. Borde ej singellivet ha blivit battre, ej samre?

Problemet ar bara att varlden ar forandrad

Allting sjalv laser och ser handlar ifall hur vidrigt det ar att dejta och hur marigt det ar att pricka nagon nar karlek outsourcats till appar och skarmar. Sjalv vet inte om nagon skulle beskriva singellivet som kul i dag. I boken ”Halva Malmo bestar fran killar som dumpat mig” skrattade vi onekligen at forfattaren Amanda Romares jakt pa karlek. Att allihopa enbart dumpar henne ar kul, men det ar inte haha-roligt, utan roligt kungen ett fy-fan-vad-morkt-det-ar-darute-satt. Sjalv jag ar inte ett dyft undantag. Jag skrev just en artikel ifall svarigheterna i att leta efter karleken IRL, en text som min nyblivna singelvan tydligen blev livradd av.

I sprang om att handla livet som dejtande singel mer uthardligt vander vi oss till bocker, poddar och serier forut att bilda oss om anknytningsmonster och red flags. Vissa gar sa fjarran att de gifter sig med nagon de aldrig traffat framfor hela svenska folket. Allting pro att singelskapet inneha blivit civilstatusens version fran vattentortyr. Du kan andas och du kommer troligtvis overleva, men det kanns som att du drunknar, droppe for droppe.

Varlden ar vart ostron

Egentligen tror jag ej att det ar singelskapet i sig som folk mar sa knas ovanfor, utan sattet vi dejtar pa. Det ar kliniskt och dystopiskt att bladdra bland tusentals ansikten i timmar. Att skippa apparna kraver bade stort engagemang och mod darfor att folk ej beter sig som de gjorde tidigare. Det blir svar att mota nagons ogonkast gallande andra sidan bussen kungen ett gulligt rom com-satt eftersom personen du ser gallande antagligen stirrar ner i sin telefon.

I ”Sex & the city” skildras singellivet som gott. ”Vad hande darefter, borde det inte ha blivit battre?” fragar sig Katarina Muhr. Bild: Stella pictures

Sjalv inneha ingen resolution gallande dejt-deppen, men jag tanker att vi singlar anda kan ha lite lajbans aterigen. Fa tillbaka var stolthet och peka finger at allihopa som far singelskapet att ljuda som en sjukdom. ”Ah, har du inte traffat nagon an? Jag ar i alla fall ej anslig over dig.” Ehh, inte jag heller…? absolut som att Carrie i SATC fick overtyga sig personligen om att hon var ”single and fabulous” med ett utropstecken, inte fragetecken, tvungen vi singlar gaska upp oss. Vi gor ju sa fantastiskt skroplig reklam forut var civilstatus.

Istallet for att atnjuta livet som dejtande ledig att bevilja som ett enda langt traff i ett toxiskt helvetshal borde vi nog fokusera pa det positiva. Gallande flera metod inneha singlar i dag synnerligen kakan och kan ata den med. Vi kan dejta ikladda mysbyxor i soffan (enbart en san sak), alska med vilka vi vill nar vi vill, intaga vin en tisdag utan invandningar fran en dyster partner, och fortfarande antaga gallande drommen ifall livet som valstalld, forut vi kan ju rent teoretiskt fortfarande gifta oss rikt.