ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar şirketleri 14

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi » Makale » Yapı Bilgi Modellemesinin Türkiye için Uygulanabilirliğinin Araştırılması

Yüz tanıma için parmak izi veya diğer güvenlik önlemlerinde olduğu gibi herhangi bir temas gerekmediğinden (COVID sonrası dünyada idealdir) hızlı, otomatik ve sorunsuz bir doğrulama deneyimi sunulabilir. Halkın sebepsiz yere çevirme ve aramaya ilişkin tepkisi polis için bir sorun yaratıyor. İnsanlar tarafından değil, otomatik olarak gerçekleştirilen işlemlerle kalabalıklar arasında şüphelileri ayırt edebilen yüz tanıma teknolojisi, potansiyel önyargıyı azaltabilir ve kanunlara uyan vatandaşların aranmasının önüne geçebilir. Yüz tanıma, kayıp kişileri ve insan kaçakçılığı kurbanlarını bulmak için de kullanılabilir. Bu durumda bu kişiler ister havaalanı, ister mağaza, ister başka bir kamuya açık alanda olsun, yüz tanıma tarafından tanındığı anda emniyet güçlerine haber verilebilir. Bununla birlikte mobil yüz tanıma teknolojileri sayesinde polisler; akıllı telefon, tablet ya da diğer taşınabilir cihazları kullanarak sahada bir sürücünün veya yayanın fotoğrafını çekebilir ve bu fotoğrafı kimlik saptama için bir veya daha fazla yüz tanıma veritabanıyla anında karşılaştırabilir. Ardından yüz iziniz, bilinen diğer yüzlerden oluşan bir veritabanıyla karşılaştırılır. Örneğin, FBI’ın çeşitli eyalet veritabanlarından alınan 650 milyon fotoğrafa erişimi vardır. Facebook’ta, bir kişinin adıyla etiketlenen tüm fotoğraflar Facebook’un veritabanına girer ve yüz tanıma için kullanılabilir.

Genel hükümler çerçevesinde ALICI’nın ürün ve/veya hizmetin bedelini ödeme ve teslim alma yükümlülüğü, SATICI’nın İşe ilanda ve ön bilgilendirme metninde içeriğini ve şartlarını belirttiği ürün ve/veya hizmeti teslim etme yükümlülüğü doğmuş olur. Bundan sonra taraflarca anlaşılan ürün ve/veya hizmet bedeli ALICI tarafından Şirket’in ‘’tam güvenceli Hesabı’na ödenmek zorundadır. Bu hesaptan başkaca bir hesaba ödenen paralar için Şirket’in hiçbir şekilde sorumluluğu bulunmamaktadır. ALICI’nın bedeli hiçbir şekilde ödememesi halinde ihtara gerek olmaksızın sözleşme kendiliğinden ve derhal fesih olmuş olur. Üyeler, internet sitesi üzerinden veya harici herhangi bir yolla, ticari amaç güderek Şirket’in hizmet bedelini ödememe kastıyla diğer üyelerle iletişime geçmeyeceklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

İşbu Sözleşmenin ihlal edilmesi halinde Arzum ilgili hizmeti tek taraflı olarak kısıtlama, askıya alma veya iptal etme ve ilgili sorumluluklarınızı incelemeye alma hakkına sahiptir. Şirket tarafından, üyelerin hizmet alım güvenliğinin sağlanması amacıyla, şirket tarafından CİHAZ-TARAYICI-İŞLETİM SİSTEMİ-GENEL LOKASYON bilgileri kayıt altına alınabilir ve bu hususta şirket taahhütname aldığı 3. Şirket bu sürecin işletilmesinde üyelerine 3 cihaz tanıma ve tanımladığı cihazları sonradan değiştirme hakkı sunmaktadır. Bu durumlarda üyelerin ŞİRKET ‘te mevcut bir alacağının bulunması halinde, ŞİRKET muhtemel bir zarardan mahsup etmek amacıyla bu parayı tam güvenceli hesabında 60 gün bloke edebilir. Tüm üyeler Şirket’in bu yetkilerini peşinen kabul ederler. ALICI, ‘Siteden Al Satış Modeli’’nde satıcının ön bilgilendirme metninde yer verdiği bilgileri, İADE POLİTİKASINI, satış bedelini, tüm satış şartlarını ve usullerini kabul ederek ürün ve/veya hizmeti sipariş ettiği için, kanunda sayılan istisnai durumların haricinde haklı sebebi olmaksızın siparişini iptal edemez. Bu hususta ALICI’nın, ‘Siteden Al Satış Modeli’’ ile yaptığı senkron ve asenkron video ders alımlarında internet sitesinde demo dersleri izleme olanağı her zaman bulunduğundan, hizmetin içeriğini ve niteliğini bilmediğini iddia ederek de cayma hakkını kullanamayacaktır. 11.1 feronto.com, dilediği zaman sitede sunulan ürünleri ve hizmetleri  işbu sözleşme şartlarını kısmen veya tamamen değiştirebilir. Değişiklikler sitede yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır. Değişiklikleri takip ve kontrol etmek kullanıcı’nın sorumluluğundadır. Kullanıcı, sunulan hizmetlerden yararlanmaya devam etmekle bu değişiklikleri de kabul etmiş sayılır.

ADSL, İnternet kullanıcılarına sayısal teknolojinin sağladığı tüm olanakları sunar. İnternete bağlanamama ve kesinti gibi durumlar ortadan kalkar. Sayısal teknoloji farkıyla İnternet üzerinden eş zamanlı ses ve görüntü aktarımına olanak sağlar. Güvenli İnternet Hizmeti tarafından engellenen bir sayfanın içeriğinin sakıncalı olmadığını ve Güvenli İnternet Profillerinden çıkarılması gerektiğini düşünüyorsanız hizmete ait uyarı sayfasının sağ alt kısmındaki link üzerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na talebinizi iletebilirsiniz. Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca çıkarılan “Tüketici Hakları Yönetmeliği”nin “İnternetin Güvenli Kullanımı” başlıklı 10.maddesi, tüm internet servis sağlayıcılara “İnternetin Güvenli Kullanımı”na yönelik ücretsiz alternatif hizmet sunma yükümlülüğü getirmektedir. Hat dondurma hakkını kullanmış olan müşteri bu servisimizi ilk hat dondurma tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra yeniden kullanmaya başlayabilir.

  • Bu tür bir ticari faaliyetin gerekli olması halinde Arzum’dan önceden yazılı izin ve onay alınır.
  • Şifrenizi unutmanız halinde şifrenizi girdiğiniz sayfadaki ‘Şifremi Unuttum’ butonunu tıklayınız.
  • Bu durumda yüz tanıma teknolojisi, araca erişmek ve aracı çalıştırmak için anahtar yerine kullanılacak ve sürücülerin koltuk ve ayna konumu ayarları ile radyo istasyonları ön ayarlarını hatırlayacak.

9.6 Sözleşme hükümlerini ihlal etmeniz nedeniyle Arzum’un ve diğer kullanıcıların zarara uğraması durumunda tazminat ile ilgili tüm sorumluluklar size aittir. 10) Yürürlükteki kanunlar, yönetmelikler, kurallar, hükümler ve diğer yasal standartlar uyarınca kısıtlanmış veya yasaklanmış başka içerikler bulundurmak. 5) Ürünün diğer kullanıcılar tarafından kullanımına müdahalede bulunmak veya bu sürece zarar vermek. 3) Ürünü sunucunun aşırı yüklenmesine neden olacak şekilde kötü amaçlı olarak kullanmak, web sunucusuna ve ağ bağlantılarına müdahale etmek veya zarar vermek. Bankasurans sektörüne dair deneyimlerinizi paylaşmak, yazılarınızı sektöre sunmak için formu doldurup bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. İnsanların sahip oldukları tüm değerleri ve girişimleri risk (riziko) adı altında belirsizliklerin tehdidi altındadır. • hukuka uygun olarak belirlediğimiz saklama süresi boyunca muhafaza edilmektedir.

GSM operatörünüz üzerinden bağlanıyorsanız data tarifesi üzerinden ücretlenirsiniz. Muud Mobil uygulaması belirli bir data / internet kullanımına ihtiyaç duyduğundan avantajlı bir data / internet tarifesine geçmenizi veya Türk Telekom WiFi noktalarından ücretsiz olarak bağlanarak uygulamayı kullanmanızı öneririz. Birden fazla kullanıcı uygulamaya kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilir. İkramiyeye konu olan eşya ve /veya hizmetin bedeli içinde bulunan KDV+ÖTV gibi vergiler dışındaki vergi ve diğer yasal yükümlülükler talihliler tarafından ödenir. Bir kurum, kuruluş, topluluk ya da internet sitesi adına/adıyla kampanyaya katılan kullanıcılar ödül kazanamaz ve kesinlikle hak iddia edemezler. Katılımcı yarışmaya katılmakla, hediyelerin ulaştırılması için gerekli olan isim, soy isim, telefon numarası, adres ve benzeri kişisel bilgilerinin; Türk Telekomünikasyon A.Ş. Tarafından bu amaçla sınırlı olmak üzere işlenmesine izin vermiş sayılacak.

Türk Telekom İnternet bağlantınızdaki fiziksel hat kaynaklı olmayan sorunlarınızı Türk Telekom’e bildirmek için tıklayın. Ev içi kullanımlarda bilgisayarın kablosuz modeme olan uzaklığı belirgin bir etki yaratmayacaktır. İnternet hızınızı yükseltmek için Türk Telekom’in diğer ADSL paketlerine geçiş yapabilirsiniz. Türk Telekom ADSL Paketleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın. Aktivasyon kodunu girdiğiniz GSM Numarasına ulaşmadı ise, tekrar gönder butonuna tıklayarak yeni kod isteyiniz. ADSL hizmeti ile beraber sadece bir adet statik IP adresi alınabilir. İnternet’ten Türk Telekom Yalın İnternet’e geçişte hizmet numarası değişmez.

İnternet ve Alo paket birlikte dondurulduğunda, hat dondurma kalan gün sayısı hangi üründe küçük ise, o kadar gün hat dondurulabilir. Geçici süreliğine işyeri kapanışı , işyeri değişikliği gibi nedenlerden dolayı internet erişimine belirli süre için ihtiyaç duymayan işletmelerin hizmetlerin geçici süreliğine dondurabilecekleri bir hizmettir. Bu hizmet sadece aylık kotanızın %80 ve %100’üne ulaşmanız durumunda bilgi vermek içindir. 10.1 Sözleşmenin yürürlüğe girmesi, açıklanması, değiştirilmesi, yürütülmesi ve uyuşmazlık çözümü Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. İlgili yasa ve yönetmeliklerin mevcut olmaması durumunda genel uluslararası ticari uygulamalara ve/veya endüstriyel uygulamalara başvurulur. 3.4 Lisanslı yazılımın sadece ticari olmayan amaçlarla kullanılabileceğini ve lisanslı yazılımın kurulması, uygulanması ve çalıştırılmasının yasak olduğunu kabul edersiniz. Bu tür bir ticari faaliyetin gerekli olması halinde Arzum’dan önceden yazılı izin ve onay alınır. Talebinizi 30 (otuz) günden fazla olmamak üzere en kısa sürede ve işlemin maliyeti olmadığı sürece ücret talep etmeksizin cevaplayacağımızı taahhüt ediyoruz. Sitenin ŞİRKET tarafından faaliyetinin tamamen durdurulması yani sitenin kapatılması durumunda, İş bu sözleşme hiçbir ihbara gerek olmaksızın kendiliğinden sona erer.